top of page
organiseer-mee---zelf-aan-de-slag.png

Inspirerende voorbeelden

Fijn dat je een leuke actie wil organiseren voor de 10-daagse! Maar hoe begin je er nu aan, waar moet je op letten en op welke manier zet je je actie in de kijker? Wij vroegen enkele partners naar hun geheimen. Laat je inspireren door hun voorbeeld en maak van je actie een ongezien succes!
Op zoek naar nog meer inspiratie? Neem dan zeker een kijkje in onze inspiratiegids.
Of heb je zelf inspiratie die je graag wilt delen? Neem dan met ons contact op.

Stormkop

Aan de droogdokken in de Antwerpse haven organiseerde Stormkop een groots evenement in teken van Geestelijke Gezondheid. Met activiteiten voor jong en oud werden de bezoekers ondergedompeld in een dag vol veerKRACHT.

Volwassenen, Kinderen & jongeren, Ouderen

Beleef, Beweeg, Kijk

Breed publiek

Feel good festival

Overkop Genk organiseerde verschillende gratis workshops waar jongeren hun talenten konden ontdekken, verder ontwikkelen of tonen aan hun vrienden. Werken met talenten is inzetten op je eigen kracht!

Kinderen & jongeren

Beleef

Breed publiek

Gedichtenbundel

De gemeente Grimbergen riep iedereen op om zijn of haar kracht in een (Nederlandstalig) gedicht/quote te gieten. Deze werden vervolgens allemaal verwerkt in een postkaart, spandoek, QR-code, raamsticker,…

Volwassenen, Ouderen

Kijk

Breed publiek

Het Waasland wandelt zich gelukkig

Kwb Tielrode organiseerde samen met het Sociaal Huis in Temse de gelukswandeling en werkte zo aan het versterken van hun eigen geluksgevoel.

Volwassenen

Beweeg

Breed publiek

Silhouetten op banken

De gemeente Kapellen lanceerde een campagne rond eenzaamheid om zoveel mogelijk mensen aan te zetten om hierover te praten, want praten helpt echt.

Volwassenen, Ouderen, Kinderen & jongeren, Kwetsbare groepen

Verbind

Breed publiek

Op stap naar veerkracht

De gemeentelijke welzijnsraad van Zutendaal organiseerde i.s.m. OPZC Rekem en Logo Limburg een geestelijke gezondheidswandeling met ruimte voor herstelverhalen van ervaringsdeskundigen, praten met een verse tas Te Gek-soep, verbinding zoeken op de Troostplek,…

Volwassenen, Kwetsbare groepen

Beweeg

Breed publiek

Inspiratiedag Veerkrachtig in de GGZ

De expertisecentra Resilient People en Health Innovation van de Hogeschool UCLL boden 8 interactieve workshops aan rond thema’s: patiëntparticipatie, perinatale veerkracht, veerkracht bij kinderen en jongeren, morele stress, suïcidepreventie en open dialogue.

Beleef

Breed publiek

Draag jouw steentje bij

Brugge lanceerde een oproep aan alle inwoners om ‘krachtstenen’ of ‘happy stones’ te schilderen. Een woord, een symbool of een figuur rond kracht schilderen, thuis of tijdens één van de workshops.

Volwassenen, Ouderen

Beleef, Verbind

Breed publiek

Actiemaand Westerlo

Naast een krachtige zintuigenwandeling, een Warme William wandeling en een gelukswandeling, stonden er ook Warme Wensen en een Sterrenwandeling op het programma.

Ouderen, Volwassenen, Kinderen & jongeren

Verbind

Breed publiek

Applauscirkel

In de Vlaamse Ardennen werden nietsvermoedende passanten verrast met een daverend applaus als ze door een met krijt getekende cirkel liepen. Mensen krijgen op deze manier een goed gevoel en staan stil bij hun eigen krachten en talenten.

Volwassenen

Verbind

Breed publiek

Marktactie

De gemeente Herentals stond met een kraampje op de vrijdagmarkt en nodigde partners die rond geestelijke gezondheid werken uit om mee te doen. Het kraampje werd aangekleed met banners, affiches, vlaggenlijnen, … Er werden complimentenbandjes, gevoelsbuttons, flyers,… uitgedeeld aan de bezoekers.

Volwassenen, Ouderen

Kijk

Breed publiek

City Safari Reversed

Eerste Hulp bij Jeugdwerk organiseert twee maal per jaar de ‘City Safari’. Een wandeling met jeugdwerkers langs verschillende welzijnsorganisaties in Antwerpen. Dit jaar koos EHBJ ervoor het concept om te draaien. Een groep van vijftig welzijnswerkers gingen tijdens de ‘City Safari Reversed’ langs bij een zestal Antwerpse jeugdwerkingen.

Verbind

Breed publiek

bottom of page