top of page

Je eigen activiteit organiseren

Van 1 t.e.m. 10 oktober worden honderden ‘geestelijk gezonde’ acties georganiseerd, naar aanleiding van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. We roepen alle organisaties, groot of klein, op om zelf de handen uit de mouwen te steken en een eigen evenement in elkaar te boksen. Zet je creatief en organisatorisch talent op scherp en bedenk een leuke actie.

Jaarthema 2024 en 2025:
Omgaan met moeilijke perioden

Perfect geluk bestaat niet. Soms ben je uit balans en dat is oké.  
We maken allemaal tegenslagen mee en ervaren moeilijke emoties. Dit maakt deel uit van ons leven, we kunnen er niet omheen. Het is dus belangrijk dat we allemaal leren hoe we hiermee kunnen omgaan. Onze veerkracht helpt ons hiermee. Daarom willen we tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid deze moeilijke perioden samen met jullie in de kijker zetten. Samen gaan we op zoek naar persoonlijke manieren om ruimte te creëren voor onszelf en voor anderen en hoe we anderen hierin kunnen ondersteunen. Om zo de emoties te doorvoelen, tegenslagen te verwerken, moeilijke momenten een plaats te kunnen geven en veerkrachtiger in het leven te staan.  

 #samenveerkrachtig 

Meer info kan je vinden op geluksdriehoek.be en tegek.be.

Inspiratie nodig?

Wat denk je van een wandeling, (online) workshops en infosessies, een babbelstoel, burenhulp of een luisterlijn? Alles kan en mag, zo lang ze maar aanzetten om stil te staan bij de eigen geestelijke gezondheid en die van anderen. Omdat we er nog altijd te veel over zwijgen en praten net een deel van de oplossing is. Inspiratie vind je terug in onze inspiratiegids.

Materiaal bestellen?

Voor de 10-daagse van de geestelijke gezondheid bestaat heel wat promotiemateriaal, waaronder affiches, raamstickers, e-mailbanners, etc. Je kan de materialen downloaden of bestellen via jouw Logo.

Zelf aan de slag

ACTIVITEIT

Verzin een activiteit rond geestelijke gezondheid: lezingen, workshops, meditatiesessies, alles kan en mag

SAMEN VEERKRACHTIG

Denk aan het centrale thema: samen veerkrachtig

TAMTAM

UiT in Vlaanderen

Nodig je netwerk uit, maak tamtam op sociale media

Registreer je event in UiT in Vlaanderen

(zie hieronder)

Inspirerende voorbeelden

Inspiratie nodig? Wij hebben een pagina gemaakt, vol met inspirerende voorbeelden! 

UiT in Vlaanderen

Jouw actie in UiT in Vlaanderen: succes verzekerd

Jouw event verdient een zo groot mogelijk publiek. Daarom raden we je aan je actie te registreren op de evenementendatabank UiT in Vlaanderen, goed voor 15.000 bezoekers per dag! En dat voor een tijdsinvestering van amper 10 minuten. Volg de stappen hieronder of bekijk ons filmpje.

Online klas

STAP 1

Creëer een account

Surf naar de databank van UiT inVlaanderen om je te registreren of aan te melden

STAP 2

Registreer je event

  • Dat kan hier

  • Volg alle stappen

  • Geef zo veel mogelijk gedetailleerde informatie

  • Voeg een foto of een afbeelding toe

  • Klik op publiceren

Image by Thomas Lefebvre
Organiseer mee 2.jpg

STAP 3

Bezorg je event extra zichtbaarheid!

Nu kan je het label ‘samenveerkrachtig’ toevoegen. Enkel met dit label komen jouw activiteit(en) ook in onze kalender terecht

bottom of page