top of page

Je eigen activiteit organiseren

Van 1 tot 10 oktober worden honderden ‘geestelijk gezonde’ acties georganiseerd, naar aanleiding van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. We roepen iedereen op om zelf de handen uit de mouwen te steken en een eigen evenement in elkaar te boksen. Zet je creatief en organisatorisch talent op scherp en bedenk een leuke actie.

Jaarthema 2023: Kracht

Dit jaar staat de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid in het teken van ‘kracht’. We hebben allemaal sterktes waar we trots op mogen zijn. Alleen… soms zien we ze niet of lijken ze vanzelfsprekend. Iedereen heeft véél sterktes, alleen hebben we daar zelf niet zo veel aandacht voor. Om deze sterktes ontdekken helpt het om positief te denken over jezelf, erop vertrouwen dat je het verschil kan maken voor anderen en weet dat je kan groeien. Onder het motto ‘samen veerKRACHTig’ nodigen we mensen uit om positief naar zichzelf te kijken, de eigen kracht te ontdekken en elkaar te versterken.  

Meer info kan je vinden op geluksdriehoek.be 

Inspiratie nodig?

Wat denk je van een wandeling, (online) workshops en infosessies, een babbelstoel, burenhulp of een luisterlijn? Alles kan en mag, zo lang ze maar aanzetten om stil te staan bij de eigen geestelijke gezondheid en die van anderen. Omdat we er nog altijd te veel over zwijgen en praten net een deel van de oplossing is. Inspiratie vind je terug in onze inspiratiegids.

Materiaal bestellen?

Voor de 10-daagse van de geestelijke gezondheid bestaat heel wat promotiemateriaal, waaronder affiches, e-mailbanners, etc. Je kan de materialen downloaden of bestellen via jouw Logo.

Zelf aan de slag

ACTIVITEIT

Verzin een activiteit rond geestelijke gezondheid: lezingen, workshops, meditatiesessies, alles kan en mag

SAMEN VEERKRACHTIG

Denk aan het centrale thema: samen veerkrachtig

TAMTAM

UiT in Vlaanderen

Nodig je netwerk uit, maak tamtam op de sociale media

Registreer je event in UiT in Vlaanderen

(zie hieronder)

Inspirerende voorbeelden

Inspiratie nodig? Wij hebben een ganse pagina gemaakt, vol met inspirerende voorbeelden!

UiT in Vlaanderen

Jouw actie in UiT in Vlaanderen: succes verzekerd

Jouw event verdient een zo groot mogelijk publiek. Daarom raden we je aan je actie te registreren op de evenementendatabank UiT in Vlaanderen, goed voor 15.000 bezoekers per dag! En dat voor een tijdsinvestering van amper 10 minuten. Volg de stappen hieronder of bekijk ons filmpje.

Online klas

STAP 1

Creëer een account

Surf naar UiT in Vlaanderen om je te registreren

STAP 2

Registreer je event

  • Dat kan hier

  • Volg alle stappen

  • Geef zo veel mogelijk gedetailleerde informatie

  • Voeg een foto of een afbeelding toe

Image by Thomas Lefebvre
Organiseer mee 2.jpg

STAP 3

Bezorg je event extra zichtbaarheid!

Voeg samenveerkrachtig toe als label

bottom of page