top of page
Kranten

Nieuws

Op deze pagina verzamelen we alle nieuws in verband met onze activiteiten.

8 mrt. 2024

Omgaan met moeilijke perioden

Om de twee jaar zetten we een nieuw thema in de kijker. In 2024 en 2025 zullen de acties in teken staan van "omgaan met moeilijke momenten". Maar wat zijn moeilijke perioden juist?

Omgaan met moeilijke perioden

23 okt. 2023

Evaluatie

De 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid zit er weer op. Bedankt om jullie zo massaal in te zetten. Organiseerde jij ook een actie en deel je graag je ervaringen? Doe dat dan via deze link en ontdek zo het nieuwe thema voor volgend jaar!

Evaluatie

10 okt. 2023

Werelddag Geestelijke Gezondheid

Vandaag in het Werelddag Geestelijke Gezondheid en loopt de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid af. Heb je leuke foto’s van jouw actie? Deel ze met ons via #samenveerkrachtig 

Honger naar meer tips, oefeningen of getuigenissen rond veerkracht? Check www.geluksdriehoek.be. Tot volgend jaar!

Werelddag Geestelijke Gezondheid

9 okt. 2023

4 voor 12

1 op 4 mensen geeft aan zijn of haar kracht soms even kwijt te raken. Je niet goed in je vel voelen, dat kan iedereen gebeuren. Belangrijk is om erover te praten en hulp te zoeken.

Maak je je zorgen over iemand? Ontdek op www.4voor12.be de 4 signalen die tonen dat het niet goed gaat met iemand.

4 voor 12

8 okt. 2023

Ga op zoek naar je zelfvertrouwen

Iedereen heeft z’n eigen sterktes. Toch kunnen we niet altijd even vlot benoemen waar we goed in zijn. Of hebben we er niet altijd evenveel aandacht voor. Je vrienden, familie of collega’s kunnen jou helpen deze te ontdekken, maar je kan er ook zelf op zoek naar gaan aan de hand van onze oefening op sociale media.

Ga op zoek naar je zelfvertrouwen

7 okt. 2023

Spreuken in het straatbeeld

Hoog tijd om het straatbeeld te kleuren met wat fijne spreuken! Samen toveren we zoveel mogelijk krachtige boodschappen op vensters en etalages. Zo laten we voorbijgangers glimlachen of ontroeren we hen, en doen we hen nadenken over hun kracht. Want hé, je hoeft niet perfect te zijn om geweldig te zijn!  

Doe jij ook mee aan spreuken in het straatbeeld? Post jouw foto op sociale media met de hashtags #samenveerkrachtig en #naamgemeente!

Spreuken in het straatbeeld

6 okt. 2023

Open Geestdagen

Dit weekend, tijdens de Open Geestdagen, zet de geestelijke gezondheidszorg in heel Vlaanderen de deuren wijd open. Benieuwd welke activiteiten de zorgorganisaties voor geestelijke gezondheid in jouw buurt organiseren?

Neem een kijkje op www.opengeestdagen.be en ontdek wat er allemaal te beleven valt.

Open Geestdagen

5 okt. 2023

Wat is jouw kracht?

Wat is jouw kracht? Ben je een luisterend oor, maak je de beste gebakjes, breng je mensen vaak aan het lachen of blink jij uit in een bepaalde sport...? Laat het ons weten en post hieronder jouw kracht!

Wat is jouw kracht?

4 okt. 2023

Zelfvertrouwen?!

Weinig zelfvertrouwen? Daar kon stand-upcomedian Serine Ayari over meespreken. Haar tip? “Zoek uit waarom je niet in jezelf gelooft. En werk aan die specifieke dingen.”

Zelfvertrouwen?!

3 okt. 2023

Te Gekke wandelingen

Even ontsnappen aan alle drukte? Bundel de krachten en trek er samen met je collega’s, vrienden, familie of buren op uit tijdens een Te Gekke wandeling bij jou in de buurt en sta stil bij wat jullie bezighoudt in het leven!

Check het overzicht op www.tegekkewandelingen.be.

Te Gekke wandelingen

2 okt. 2023

Spiegelstickers

Heb jij de spiegelstickers van de 10-daagse al gespot? Let deze week extra op en ga op zoek naar je spiegelbeeld.

Jonger dan 16 jaar? En wil je werken aan je zelfbeeld? Doe dan zeker eens de spiegeloefening op NokNok.be, denk na over wat je de moeite vindt aan jezelf en probeer het luidop tegen jezelf te zeggen!

Spiegelstickers

1 okt. 2023

Vandaag start de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid!

Vandaag start de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Het jaarthema? KRACHT!

We dagen iederéén - jong én oud - uit om de eigen krachten te ontdekken én deze te gebruiken om anderen te helpen. Want of je nu een basketbalkrak bent, een behulpzame opa, een lollige grapjas of een waar organisatietalent: iedereen heeft z’n sterktes. Iedereen mag er zijn!

Ga een kijkje nemen in onze kalender en ontdek het ‘krachtige’ activiteitenaanbod in jouw buurt.

Vandaag start de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid!

29 sep. 2023

Nog twee dagen ...

Binnen 2 dagen is het zo ver. Op 1 oktober start opnieuw de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Onder het motto ‘samen veerKRACHTig’ nodigen we mensen uit om hun kracht te ontdekken.

Aan welke activiteit doe jij mee om je veerKRACHT te versterken? Neem snel een kijkje in de kalender en maak een keuze uit het ruime aanbod.

Nog twee dagen ...

10 aug. 2023

Bestel je spiegelstickers

Ook dit jaar staat de 10-daagse van Geestelijke Gezondheid in het teken van ‘kracht’! Maar er is ook een nieuwigheid: gratis raamstickers! Deze kan je bestellen bij jouw Logo en op elke spiegel en elk raam bevestigen van jouw organisatie!

Bestel je spiegelstickers

1 aug. 2023

Registreer jouw actie

Help jij samen met jouw organisatie om mentaal welbevinden en psychische kwetsbaarheid bespreekbaar te maken? Er zijn al heel wat geregistreerde acties voor de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid, ben jij er ook bij? Registreer jouw actie via UiT in Vlaanderen.
Elke actie, groot en klein, steunt #samenveerkrachtig.

Registreer jouw actie

21 mrt. 2023

Heb jij onze nieuwe inspiratiegids al?

Tussen 1 en 10 oktober zetten we opnieuw het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker. Dit jaar staat kracht centraal, want samen zijn we veerKRACHTig! Om jullie te inspireren ging vandaag onze nieuwe inspiratiegids de deur uit. Heb jij jouw exemplaar al ontvangen? Indien niet, vraag hem dan zeker aan via jouw Logo.

Heb jij onze nieuwe inspiratiegids al?

17 mrt. 2023

Op zoek naar inspiratie?

We werkten een nieuwe webpagina boordevol inspirerende voorbeelden uit. Ga dus zeker een kijkje nemen bij het plannen van jullie activiteiten.

Op zoek naar inspiratie?

24 feb. 2023

Samen VeerKRACHTig!

Van 1 tot 10 oktober zetten we onder het motto #samenveerkrachtig oppnieuw het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker. Het doel? Mentaal welbevinden en psychische kwetsbaarheid bespreekbaar maken. Dit jaar staat opnieuw in het teken van ‘kracht’: we nodigen iedereen uit om positief naar zichzelf te kijken, de eigen krachten te ontdekken en elkaar te versterken.

Samen VeerKRACHTig!
bottom of page