top of page

Draag jouw steentje bij

Brugge lanceerde een oproep aan alle inwoners om ‘krachtstenen’ of ‘happy stones’ te schilderen. Een woord, een symbool of een figuur rond kracht schilderen, thuis of tijdens één van de workshops.

Draag jouw steentje bij

Doelgroep:

Type:

Toegankelijkheid:

Volwassenen, Ouderen

Beleef, Verbind

Breed publiek

Draag jouw steentje bij en toon jouw kracht

 


In aanloop van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid lanceerde Buurtcentrum Den Heerd in Brugge lanceerde in augustus 2022 een oproep aan alle inwoners om ‘happy stones’ te schilderen, in het thema ‘kracht’. Een woord, een symbool of een figuur rond kracht. Iedereen was vrij om te kiezen hoe hun steen vorm te geven.

 

Mensen konden ‘krachtstenen’ thuis maken, of tijdens één van de workshops die tijdens de maand september in het buurtcentrum en in andere organisaties en verenigingen in Sint-Pieters werden georganiseerd.

 

Om de actie ook zichtbaar te maken voor passanten en andere inwoners, werden grote houten letters gemaakt die samen het woord ‘kracht’ vormden. In deze houten letters werden alle gemaakte ‘happy stones’ verzameld.

 

Tegen het einde van de week waren de houten letters ‘kracht’ goed en kleurrijk gevuld met alle ‘happy stones’. Dit vormde dan ook het decor voor een leuk slotmoment waarop alle inwoners welkom waren en waarbij er warme soep werd uitgedeeld. Op dit slotmoment kon iedereen die wou ook zijn eigen steen of een andere steen terug meenemen naar huis, of doorgeven aan iemand anders, om zo de krachtige boodschappen verder te verspreiden. 

 

De titel van de actie ‘Draag jouw steentje bij’ verwijst naar de happy stone, maar impliceert ook dat je met jouw kracht ook anderen kan helpen.

 


Contact: an.blomme@mintus.be

bottom of page