top of page

Bibliotheek De Boekerij 

In de bibliotheek De Boekerij in Riemst werd een actie georganiseerd voor kinderen en hun ouders, in samenwerking met Logo Limburg, Gemeente Riemst en Huis van het Kind.

Bibliotheek De Boekerij 

Doelgroep:

Type:

Toegankelijkheid:

Kinderen & jongeren

Beleef, Beweeg

Breed publiek

Bibliotheek De Boekerij 


In de bibliotheek De Boekerij in Riemst werd een actie georganiseerd voor kinderen en hun ouders, in samenwerking met Logo Limburg, Gemeente Riemst en Huis van het Kind. De dag startte met een voorleesmoment, vergezeld door Riki en Warme William, daarna kon iedereen deelnemen aan drie verschillende verbindende workshops. 

Voorleesmoment

Het boekje waaruit voorgelezen werd, heet De Sterrenwachters. Op een interactieve manier werden de kinderen en Riki betrokken in het verhaal over elfjes, Sterrenwachters, die verdrietige kindjes troosten. Het verhaal toont dat moeilijke momenten normaal zijn en dat er mooie dingen kunnen ontstaan uit tranen.  

 

Kinder-ouder yoga 

Tijdens de workshop kinder-ouder yoga werden de bezoekers spelenderwijs in contact gebracht met hun eigen lichaam. Deze manier van bewegen en spelen helpt mee aan “je goed voelen in je eigen lichaam” en versterkt de band tussen de ouders en hun kinderen. Het is een leuke, ontspannende manier om de veerkracht te versterken. 

 

Creatieve workshop 

Creativiteit is voor velen een manier van expressie geven aan gevoelens. Daarom kon er in deze workshop een Warme William Gevoelensdagboekje geknutseld worden. Terwijl de kinderen met stiften, garen en crêpepapier in de weer waren, kregen de ouders de uitleg van de inhoud van deze boekjes. Ze zijn ideaal om kinderen hun emoties te leren kennen en expressie te geven aan gevoelens. 

 

Muziekworkshop 

De laatste activiteit was een muziekworkshop waarin de ouders samen met hun kinderen muziek maakten. Dit met simpele materialen zoals samba eitjes en teiltjes. Een heel plezierige workshop waar verbinding centraal stond. 

 

Algemene boodschap 

De boodschap van deze dag was “Aan de veerkracht van kinderen werken, hoeft niet groots te zijn of enkel via professionals. Dit kan al door kleine dingen te integreren in hun dagelijkse leven.”.  

bottom of page