Zelf aan de slag

Zelf aan de slag

Van 1 tot 10 oktober worden honderden ‘geestelijk gezonde’ acties georganiseerd, naar aanleiding van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid.
Ook jij kan zelf de handen uit de mouwen steken en een eigen evenement in elkaar boksen. Zet je creatief en organisatorisch talent op scherp en bedenk een leuke actie.

Vlaamse actie: Neem plaats op onze bank
Op je gemak met iemand babbelen, dat kan nog het best op een bankje. Daarom draait de 10-daagse dit jaar ook rond een zitbank. Een zitbank nodigt uit om even tot rust te komen. Én ze stimuleert ‘toevallige’ ontmoetingen tussen mensen, wat mogelijk leidt tot verbinding met anderen. En hebben we daar nu niet allemaal heel erg nood aan? Inspiratie vind je terug in onze inspiratiegids.  

Nog meer inspiratie nodig?
Wat denk je van een wandeling, (online) workshops en infosessies, een babbelstoel, burenhulp of een luisterlijn? Alles kan en mag, zo lang ze maar aanzetten om stil te staan bij de eigen geestelijke gezondheid en die van anderen. Omdat we er nog altijd te veel over zwijgen en praten net een deel van de oplossing is. Of wil je een Te Gekke veertocht organiseren? Neem dan onze Gids voor Te Gekke veertochten erbij.

Materiaal bestellen?
Voor de 10-daagse van de geestelijke gezondheid bestaat heel wat promotiemateriaal, waaronder affiches, e-mailbanners, etc. Je kan de materialen downloaden of bestellen via jouw Logo.

ACTIVITEIT

Verzin een activiteit rond geestelijke gezondheid: lezingen, workshops, meditatiesessies, workshops, alles kan en mag

SAMEN VEERKRACHTIG

Denk aan het centrale thema: samen veerkrachtig

TAMTAM

Nodig je netwerk uit, maak tamtam op de sociale media

UiT in Vlaanderen

Registreer je event in UiT in Vlaanderen

(zie hieronder)

Jouw actie in UiT in Vlaanderen: succes verzekerd

Jouw event verdient een zo groot mogelijk publiek. Daarom raden we je aan je actie te registreren op de evenementendatabank UiT in Vlaanderen, goed voor 15.000 bezoekers per dag! En dat voor een tijdsinvestering van amper 10 minuten. Volg de stappen hieronder of bekijk ons filmpje.

STAP 1

Creëer een account

STAP 2

Registreer je event
  • Dat kan hier
  • Volg alle stappen
  • Geef zo veel mogelijk gedetailleerde informatie
  • Voeg een foto of een afbeelding toe

STAP 3

Bezorg je event extra zichtbaarheid!
  • voeg samenveerkrachtig toe als label