Inspirerende voorbeelden

Inspirerende voorbeelden

Fijn dat je een leuke actie wil organiseren voor de 10-daagse! Maar hoe begin je er nu aan, waar moet je op letten en op welke manier zet je je actie in de kijker? Wij vroegen enkele partners naar hun keukengeheimen. Laat je inspireren door hun voorbeeld en maak van je actie een ongezien succes!

Op zoek naar nog meer inspriatie? Neem dan zeker een kijkje in onze inspiratiegids.

Of heb je zelf inspiratie die je graag wilt delen? Neem dan met ons contact op.

 

Eenzaamheid kan je niet met een telefoontje oplossen

Een kampeerstoeltje. Meer had Jolien Coemans niet nodig om mensen tijdens corona uit hun isolement te halen. De buurtopbouwwerker uit Beringen organiseerde ook pleinbabbels, ongedwongen bijeenkomsten waarop mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Image
Image

De Urbain trail slingerde zich dwars door onze gebouwen

Ervaringswerker Nathalie Cornille zette haar schouders onder de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Mét succes! Onder haar impuls organiseerde het Psychiatrisch Ziekenhuis Duffel meer dan 20 acties.

De natuur blijft gewoon z’n gangetje gaan: dat kan troost bieden

Lief Cuyvers is dol op groen: ze neemt regelmatig mensen mee op veertocht. Wandelen in de natuur is een probaat middel tegen stress, vindt ze. Wij vroegen de educatief medewerkster van Vormingplus Gent-Eeklo naar het succesrecept van een veertocht.

Image
Image

Onze actie is helemaal uit de hand gelopen: we hebben zelfs een polonaise ingezet!

Speeddating is niet iets wat je verwacht tijdens de 10-daagse van de geestelijke gezondheid. Toch koppelde Ann Opgenhaffen van het Welzijnshuis in Sint-Niklaas, samen met de werkgroep Samen Veerkrachtig*, maar liefst 60 mensen aan elkaar. Stonden nog op de agenda: een dansvoorstelling, een spreukenactie en geestelijk gezonde wandelingen. Voldoende stof voor een inspirerende babbel.