Nieuws

Inspiratietip #7: "Ledeberg vertelt"

 

28 juli 2021

‘Ledeberg vertelt’ verzamelde verhalen van Ledebergse buurtbewoners die je langs een
wandeling doorheen Ledeberg kon beluisteren. Lees hier hoe het in zijn werk ging.

Meer tips en inspiratie? Lees de inspiratiegids. 

Inspiratiegids

Inspiratietip #6: "Kwartiermaken"

 

13 juli 2021

Als kwartiermaker wil Peter Dierinck de maatschappij klaarmaken om mensen met een psychische kwetsbaarheid gastvrij te ontvangen: “Kwartiermaken wil de pijn verzachten, het isolement doorbreken. Wederkerigheid is enorm belangrijk.” Lees hier het interview!

Meer tips en inspiratie? Lees de inspiratiegids. 

Inspiratiegids

Inspiratietip #5: Buurtbabbelbankje

 

30 juni 2021

in Arendonk kan je 'burten' met je buren op de BuurtBabbelBank. Deze verplaatsbare bank biedt plaats aan 20 buurtbewoners om buiten een beetje te babbelen en de banden tussen buren te versterken. Lees hier een interview over de BuurtBabbelBank! 

Meer tips en inspiratie? Lees de inspiratiegids

 

 

Inspiratiegids

Inspiratietip #4: "Wat is jouw klein gelukske?"

 

24 juni 2021

Deze en andere bankhangers met een leuke gesprekstarter kan je nog 2 weken bestellen bij jouw Logo in de buurt. De hangers nodigen voorbijgangers uit om even te gaan zitten en een praatje met mekaar te slaan. Naast drie bedrukte versies kan je ook een blanco versie bestellen. Laat je creativiteit de vrije loop om hier een spreuk, gespreksstarter, opdracht of deugddoende quote,… op te plaatsen die de voorbijgangers prikkelen.

Meer tips en inspiratie? Lees de inspiratiegids.

 

Inspiratiegids

Inspiratietip #3: Bankdirecteurs

 

16 juni 2021

stel 'bankdirecteurs' aan in je straat zoals in Opwijk
en breng mensen dichter bij elkaar. De opgestreken winst? Sociaal contact en verbondenheid. Lees het interview met organisator Tom Bosman van burgerplatform Opwijk 2040 hier.

Meer tips en inspiratie? Lees de inspiratiegids

 

 

Inspiratiegids

Inspiratietip #2: Bankhangers

 

9 juni 2021

Bevestig de bankhangers met leuke gespreksstarter
aan een bank die in de kijker staat tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid, of waarrond je een activiteit gepland
hebt. De hangers nodigen voorbijgangers uit om even te gaan zitten en een praatje met mekaar te slaan. Naast drie bedrukte versies kan je ook een blanco versie bestellen. Laat je creativiteit de vrije loop om hier een spreuk, gespreksstarter, opdracht of deugddoende quote,… op te plaatsen die de voorbijgangers prikkelen. Bestel de bankhangers bij jouw Logo in de buurt.
Meer tips en inspiratie? Lees de inspiratiegids.

 

Inspiratiegids

Inspiratietip #1: Babbelbanken

 

2 juni 2021

In de Gemeente Balen stimuleren ze spontane ontmoeting door alle (picknick)banken binnen hun gemeente in kaart te brengen. Zo weten de mensen waar ze een praatje kunnen maken met elkaar: https://www.balen.be/product/1190/babbelbanken
Nog meer inspiratie voor jouw actie nodig? Neem een kijkje in de inspiratiegids.

 

Inspiratiegids

Welke actie zet jij op poten?

 

1 juni 2021

Tussen 1 en 10 oktober 2021 zetten we samen opnieuw het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid!. Dit jaar staan ontmoeting en sociale verbondenheid centraal. Want dat is één van de dingen die we in deze uitdagende tijden zo hard nodig hebben.
Onder het motto ‘Samen Veerkrachtig’ nodigen we iedereen in Vlaanderen uit om tussen 1 en 10 oktober (een) actie(s) op poten te zetten. Snuister door de inspiratiegids en doe leuke ideeën op voor een kleine of grote actie tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid.

 

Meer info

Heb jij onze nieuwe inspiratiegids al?

 

19 maart 2021

Tussen 1 en 10 oktober zetten we opnieuw het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker. Dit jaar staan ontmoeting en sociale verbondenheid centraal. Om jullie te inspireren ging vandaag onze nieuwe inspiratiegids de deur uit. Heb jij jouw exemplaar al ontvangen? Indien niet, vraag hem dan zeker aan via jouw Logo of download hem op onze downloadpagina.

 

Meer info

De geluksdriehoek

 

17 maart 2021

Een gelukkig leven: dat wensen we elkaar allemaal toe. Maar je ‘gelukkig voelen’ of ‘gelukkig zijn’: wat is dat precies? Het Vlaams Instituut Gezond Leven verzamelde alle belangrijke wetenschappelijke kennis over geluk – Wat is het? Hoe kun je eraan werken? – op www.geluksdriehoek.be.  

 

Meer info

Tijd voor een evaluatie

 

12 oktober 2020

De 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid is net achter de rug. Heb je zelf als organisatie ook een activiteit georganiseerd? Fijn! Graag vragen we dan even van jouw tijd voor een korte evaluatie, zodat we je volgend jaar nog beter kunnen ondersteunen! Je kan deze evaluatie invullen tot 30 oktober 2020.

 

Evaluatieformulier