Nieuws

Boost je veerkracht. Doe mee aan de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

 

16 september 2020

De 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid serveert je opnieuw een reuzeportie veerkracht. Van 1 tot 10 oktober kan je deelnemen aan heel wat activiteiten, vaak gratis en altijd boeiend!
In de kalender vind je wandelingen, workshops, theatervoorstellingen en veel meer. Grasduin in de volledige lijst activiteiten en noteer je favoriete activiteit alvast in je agenda.

 

 

Lees meer

Buurtbabbels om samen veerkracht te versterken

 

28 augustus 2020

Een kampeerstoeltje. Meer had Jolien Coemans niet nodig om mensen tijdens corona uit hun isolement te halen. Benieuwd om meer te weten over haar 'buurtbabbels', lees dan zeker het interview!

Het is trouwens nog niet te laat om zelf ook een (kleine of grote) activiteit te organiseren! Weet je niet waar beginnen? Neem dan eens een kijkje bij de inspirerende voorbeelden of in de 100% coronaproof inspiratiegids.

 

 

Lees meer

OPROEP: Zet mee in op veerkracht tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

 

15 juni 2020

Het leven zoals we dat kennen, wordt dit jaar serieus op zijn kop gezet door het coronavirus. Voor veel mensen gaat dit gepaard met onzekerheid, angst of stress. En dat kan ons psychisch welzijn ernstig schaden. Om deze periode goed door te komen is veerkracht cruciaal.  

Het thema van de 10-daagse is dit jaar opnieuw 'Samen Veerkrachtig': Zorg voor elkaar, zorg voor veerkracht. Dit jaar staan (online) ontmoeting en verbinding centraal. Sociale cohesie en contacten met mensen zijn essentieel voor een goede geestelijke gezondheid. Steun van anderen is één van de belangrijkste hulpbronnen wanneer onze veerkracht in het gedrang komt. 

We nodigen dan ook iedereen uit om tijdens de 10-daagse een kleine of grote actie te organiseren voor inwoners, bezoekers, werknemers, leerlingen … om die sociale cohesie en de bijhorende veerkracht in de kijker te zetten. Wij bezorgen jullie een handige inspiratiegids, 100% coronaproof. Zo maken we er samen opnieuw een mooie én veilige editie van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid van!

 

 

Lees meer

"De meeste mensen vertonen heel wat veerkracht"

 

12 juni 2020

Na de coronacrisis zal niet iedereen naar de psycholoog moeten hollen, schrijft Patrick Luyten, hoogleraar Klinische Psychologie aan de KU Leuven. Ja, er zal een aanzienlijke groep van mensen psychologische hulp nodig hebben, maar een tsunami aan psychologische klachten, zoals hij sommigen hoorde beweren, verwacht Luyten niet. Meer nog, er zijn ook optimistische geluiden te horen. Mensen zouden best wel tegen een stootje kunnen en deze crisis zou ook wel eens heel wat positieve gevolgen kunnen hebben voor ons welzijn.

Uit dit artikel wordt opnieuw duidelijk hoe belangrijk onze veerkracht is en hoe anderen ons hierbij kunnen ondersteunen. Kortom, Samen Veerkrachtig!

 

 

Lees meer