Nieuws

Tijd voor een evaluatie

 

12 oktober 2020

De 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid is net achter de rug. Heb je zelf als organisatie ook een activiteit georganiseerd? Fijn! Graag vragen we dan even van jouw tijd voor een korte evaluatie, zodat we je volgend jaar nog beter kunnen ondersteunen! Je kan deze evaluatie invullen tot 30 oktober 2020.

 

 

Evaluatieformulier

10 oktober: Werelddag geestelijke gezondheid

 

10 oktober 2020

Vandaag sluiten we de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid af. Maar aandacht voor je welbevinden blijft natuurlijk elke dag van het jaar belangrijk! Via www.checkjezelf.be vind je heel wat tips en oefeningen om mentaal gezond te blijven.

 

 

Lees meer

Het is nog niet te laat...

 

9 oktober 2020

Het slotweekend van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid staat alweer voor de deur. Maar er valt nog steeds heel wat te beleven. Neem dus zeker een kijkje in onze kalender en maak nog een keuze uit één (of meerdere) van de vele activiteiten of een Te Gekke veertocht!

 

 

Lees meer

Deed jij al mee aan onze spreukenactie?

 

8 oktober 2020

We dagen iedereen uit om zoveel mogelijk spreuken in het straatbeeld te laten verschijnen. Verras mensen met fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen of quotes om even bij stil te staan. Zo willen we niet alleen een glimlach op het gezicht van mensen toveren, maar hen ook doen nadenken over hun welbevinden en het belang van sociale verbondenheid. Doe jij mee? Schrijf een spreuk op het raam van je huis, praktijk, school,… of deel een spreuk via sociale media.

 

 

Lees meer

Wat is jouw feel good-song?

 

7 oktober 2020

Dag 7 van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Veerkracht zit soms in de kleine dingen. Welk liedje geeft jou een instant ‘feel good’-gevoel? Laat het ons via sociale media weten met de hashtag #samenveerkrachtig!

 

 

Lees meer

Spreuken in het straatbeeld

 

4 oktober 2020

Verras mensen met fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen of quotes om even bij stil te staan. Met de spreukenactie willen we niet alleen een glimlach op het gezicht van mensen toveren, maar hen ook doen nadenken over hun welbevinden en het belang van sociale verbondenheid. Doe jij mee?

 

 

Lees meer

Ga mee op een Te Gekke veertocht

 

3 oktober 2020

Bewegen versterkt je veerkracht! Zo kan je beter om met stress en tegenslag. Daarom staan er tijdens de 10-daagse van de Geestelijk Gezondheid heel wat wandelingen op de planning. Neem zeker eens een kijkje in ons Te Gekke veertochten-overzicht voor een initiatief in je buurt.

 

 

Lees meer

Tijd voor een babbel!?

 

2 oktober 2020

Sociaal contact maakt je gezonder en geeft je veerkracht een stevige duw in de rug. In coronatijden is (veilig) sociaal contact natuurlijk niet altijd makkelijk. Maar een telefoontje, beeldbellen of zelfs een ouderwetse brief schrijven kan natuurlijk wel! Zo werk je niet alleen aan je eigen veerkracht maar laat je ook een vriend of familielid weten dat je er voor hen bent. Wie nodig jij vandaag uit voor een babbel?

 

 

Lees meer

Start van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

 

1 oktober 2020

Vandaag start de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid! Boost je veerkracht van 1 tot 10 oktober. Dit jaar zetten we extra in op het “wij-gevoel”. Buurtbewoners die elkaar kennen, helpen en voor elkaar zorgen zijn immers gelukkiger en veerkrachtiger. Neem dus zeker een kijkje in onze kalender!

 

 

Lees meer

Meer dan 450 acties tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

 

29 september 2020

Van dinsdag 1 tot donderdag 10 oktober vinden er in Vlaanderen meer dan 450 acties plaats tijdens Samen Veerkrachtig: 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. De acties hebben een dubbel doel: onze mentale weerbaarheid versterken én geestelijke gezondheid bespreekbaar maken. Doe jij mee?

 

 

Lees meer

Boost je veerkracht. Doe mee aan de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

 

16 september 2020

De 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid serveert je opnieuw een reuzeportie veerkracht. Van 1 tot 10 oktober kan je deelnemen aan heel wat activiteiten, vaak gratis en altijd boeiend!
In de kalender vind je wandelingen, workshops, theatervoorstellingen en veel meer. Grasduin in de volledige lijst activiteiten en noteer je favoriete activiteit alvast in je agenda.

 

 

Lees meer

Buurtbabbels om samen veerkracht te versterken

 

28 augustus 2020

Een kampeerstoeltje. Meer had Jolien Coemans niet nodig om mensen tijdens corona uit hun isolement te halen. Benieuwd om meer te weten over haar 'buurtbabbels', lees dan zeker het interview!

Het is trouwens nog niet te laat om zelf ook een (kleine of grote) activiteit te organiseren! Weet je niet waar beginnen? Neem dan eens een kijkje bij de inspirerende voorbeelden of in de 100% coronaproof inspiratiegids.

 

 

Lees meer

OPROEP: Zet mee in op veerkracht tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

 

15 juni 2020

Het leven zoals we dat kennen, wordt dit jaar serieus op zijn kop gezet door het coronavirus. Voor veel mensen gaat dit gepaard met onzekerheid, angst of stress. En dat kan ons psychisch welzijn ernstig schaden. Om deze periode goed door te komen is veerkracht cruciaal.  

Het thema van de 10-daagse is dit jaar opnieuw 'Samen Veerkrachtig': Zorg voor elkaar, zorg voor veerkracht. Dit jaar staan (online) ontmoeting en verbinding centraal. Sociale cohesie en contacten met mensen zijn essentieel voor een goede geestelijke gezondheid. Steun van anderen is één van de belangrijkste hulpbronnen wanneer onze veerkracht in het gedrang komt. 

We nodigen dan ook iedereen uit om tijdens de 10-daagse een kleine of grote actie te organiseren voor inwoners, bezoekers, werknemers, leerlingen … om die sociale cohesie en de bijhorende veerkracht in de kijker te zetten. Wij bezorgen jullie een handige inspiratiegids, 100% coronaproof. Zo maken we er samen opnieuw een mooie én veilige editie van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid van!

 

 

Lees meer

"De meeste mensen vertonen heel wat veerkracht"

 

12 juni 2020

Na de coronacrisis zal niet iedereen naar de psycholoog moeten hollen, schrijft Patrick Luyten, hoogleraar Klinische Psychologie aan de KU Leuven. Ja, er zal een aanzienlijke groep van mensen psychologische hulp nodig hebben, maar een tsunami aan psychologische klachten, zoals hij sommigen hoorde beweren, verwacht Luyten niet. Meer nog, er zijn ook optimistische geluiden te horen. Mensen zouden best wel tegen een stootje kunnen en deze crisis zou ook wel eens heel wat positieve gevolgen kunnen hebben voor ons welzijn.

Uit dit artikel wordt opnieuw duidelijk hoe belangrijk onze veerkracht is en hoe anderen ons hierbij kunnen ondersteunen. Kortom, Samen Veerkrachtig!

 

 

Lees meer