Nieuws

Boost je veerkracht. Doe mee aan de 10-daagse van de geestelijke gezondheid

 

13 september 2019

Stress en tegenslag maken deel uit van het leven, maar ieder van ons gaat er anders mee om. Mensen met een grote veerkracht laten zich niet snel van de wijs brengen. Veerkracht is het vermogen om door te zetten, ook als het (l)even tegenzit.
Het goede nieuws? Veerkracht kan je trainen. Doe mee aan de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid, van 1 tot 10 oktober. En geef je emotionele weerbaarheid een opkikker met een workshop meditatie, een cursus ontstressen, relaxatietechnieken, Tai Chi, een vleugje theater, een streepje muziek of een fikse natuurwandeling!

De teller staat ondertussen al op meer dan 300 activiteiten, vaak gratis. Check de kalender en kom regelmatig eens terug: elke dag komen er nieuwe evenementen bij.

 

Lees meer

Nu of nooit: verzin een actie voor de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid!

 

28 augustus 2019

Vind jij een goede geestelijke gezondheid ook zo belangrijk? En heb je een sprankelend idee om de veerkracht van anderen te boosten? Zet dan je schouders mee onder de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid en organiseer een actie. Een workshop mindfulness, een lezing over burn-out, een theatervoorstelling, een Te Gekke Veertocht…als het maar de veerkracht versterkt. En ja, er is nog voldoende tijd om een actie te organiseren. In onze inspiratiegids en de Gids voor Te Gekke Veertochten vind je een handig stappenplan.

 

Lees meer

PZ Duffel, Vormingplus Gent-Eeklo en Welzijnshuis Sint-Niklaas geven tips en tricks: profiteer ervan!

 

14 juni 2019

Waarop moet je letten als je een veertocht organiseert? Hoe maak je van een spreukenactie een spetterend succes? Kan een urban trail je veerkracht versterken? Drie organisaties geven hun keukengeheimen prijs. Lees snel hun tips op onze inspiratiepagina.

 

Lees meer

Zin om zelf een actie te organiseren? Doén!

 

19 april 2019

Vorig jaar telden we tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid meer dan 300 acties. Over boeiende onderwerpen als lachyoga, hoogsensitiviteit, mindfulness en me-time. Misschien heb je zelf een idee dat je alleen of met je organisatie wil uitwerken. Een workshop rond slaapstoornissen bijvoorbeeld, een cursus positief denken of, waarom niet, een lezing over burn-out.
Alles kan en mag, zo lang het maar leuk en inspirerend is. En het taboe rond geestelijke gezondheid helpt doorbreken natuurlijk. Heb je een pracht van een idee maar heb je er geen flauw idee van hoe je het concreet moet uitwerken? Geen nood. Onze website zet je op het goede spoor.

 

Ga zelf aan de slag

Onze website steekt in een nieuw kleedje

 

19 april 2019

Aantrekkelijke foto’s, uitnodigende teksten, een heldere structuur,… Onze webbouwer en tekstschrijver hebben www.samenveerkrachtig.be stevig onder handen genomen. Zodat jij nog makkelijker een antwoord vindt op al je vragen.
Surf gerust even rond en klik er maar lustig op los: er is veel nieuws onder de zon. Wist je al dat we een Instagram-account hebben? Post je bericht met #samenveerkrachtig

 

 

Contacteer ons