Nieuws

PZ Duffel, Vormingplus Gent-Eeklo en Welzijnshuis Sint-Niklaas geven tips en tricks: profiteer ervan!

 

14 juni 2019

Waarop moet je letten als je een veertocht organiseert? Hoe maak je van een spreukenactie een spetterend succes? Kan een urban trail je veerkracht versterken? Drie organisaties geven hun keukengeheimen prijs. Lees snel hun tips op onze inspiratiepagina.

 

Lees meer

Zin om zelf een actie te organiseren? Doén!

 

19 april 2019

Vorig jaar telden we tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid meer dan 300 acties. Over boeiende onderwerpen als lachyoga, hoogsensitiviteit, mindfulness en me-time. Misschien heb je zelf een idee dat je alleen of met je organisatie wil uitwerken. Een workshop rond slaapstoornissen bijvoorbeeld, een cursus positief denken of, waarom niet, een lezing over burn-out.
Alles kan en mag, zo lang het maar leuk en inspirerend is. En het taboe rond geestelijke gezondheid helpt doorbreken natuurlijk. Heb je een pracht van een idee maar heb je er geen flauw idee van hoe je het concreet moet uitwerken? Geen nood. Onze website zet je op het goede spoor.

 

Ga zelf aan de slag

Onze website steekt in een nieuw kleedje

 

19 april 2019

Aantrekkelijke foto’s, uitnodigende teksten, een heldere structuur,… Onze webbouwer en tekstschrijver hebben www.samenveerkrachtig.be stevig onder handen genomen. Zodat jij nog makkelijker een antwoord vindt op al je vragen.
Surf gerust even rond en klik er maar lustig op los: er is veel nieuws onder de zon. Wist je al dat we een Instagram-account hebben? Post je bericht met #samenveerkrachtig

 

 

Contacteer ons

Werelddag geestelijke gezondheid: Lessen voor de toekomst

 

10 oktober 2018

Vandaag is het zover. Het is de werelddag geestelijke gezondheid! Tien dagen werkten we met onze campagne naar deze dag toe. Meer dan 300 activiteiten in Vlaanderen en tientallen veertochten stonden op het programma. Dank aan iedereen die hieraan meewerkte of deelnam.

Anderen zijn belangrijk om je veerkracht te behouden en te versterken. Die stelling, die we ons voor deze tiendaagse telkens voorhielden, kregen we nu ook bevestigd via ons onderzoek over sociale verbondenheid in Vlaanderen. Wist u dat Vlamingen best wel bereid zijn om hulp te bieden, maar zelf moeilijk hulp vragen? Dat schuldgevoelens daarvoor in de weg staan? Wist je dat de meeste Vlamingen zelfs kracht putten uit het helpen van anderen? Dat we wel vertrouwenspersonen hebben maar 30% het gevoel heeft nergens terecht te kunnen? Terwijl driekwart van de ondervraagden de laatste maand nood had aan een luisterend oor?!
Allicht niet, want de berichtgeving over dit onderzoek bij 1000 Vlamingen werd overschaduwd door een ernstig geval van opflakkerende verkiezingskoorts. Maar het persbericht met alle cijfers en resultaten kan je nog steeds nalezen op onze website.

PS: De tien campagnedagen mogen dan wel achter de rug zijn, er zijn staan toch nog activiteiten in onze agenda. Plan dus gerust nog enkele ‘Samen veerkrachtig’-momentjes in!


Contacteer ons

Morgen is het werelddag geestelijke gezondheid!

 

9 oktober 2018

Morgen is het de laatste dag van onze 10-daagse campagne. Maar niet getreurd, er staan nog heel wat interessante activiteiten op de planning. Zoals het op een werelddag belieft, wordt het zelfs een echte topdag met maar liefst 49 activiteiten over heel Vlaanderen! Om je te helpen het bos door de bomen nog te zien, geven wij jou graag enkele tips mee. Zo kunnen kinderen en jongeren leren stoppen met kroppen, kan je fit in je hoofd worden in Genk, Sint-Katelijne-Waver en Ieper of kan je naar de dansvoorstelling Dwang. Wil je iets actiever doen? Dan staat er nog een veertocht-wandeling op het programma. Nieuwsgierig wat er nog allemaal te beleven valt? Neem dan zeker een kijkje in onze activiteiten-agenda.

 

Contacteer ons

Er zijn nog steeds heel wat activiteiten te ontdekken

 

8 oktober 2018

Ondertussen zitten we reeds aan dag 8 van onze tiendaagse rond de werelddag geestelijke gezondheid. Maar onze ‘Samen veerkrachtig'-agenda is nog steeds niet uitgeput! Zo kan je morgen genieten van een lekker warme kom soep met babbeltjes in Ieper of Hooglede, kan je proeven van mindfulness en leer je hoe selfcoaching werkt. Benieuwd wat er nog allemaal te beleven valt? Neem dan zeker een kijkje in onze activiteiten-agenda!

 

Contacteer ons

Nieuwe werkweek, nieuwe activiteiten


7 oktober 2018

Het weekend zit er (spijtig genoeg) alweer bijna op. Maar onze 10-daagse gelukkig nog niet! Met opnieuw 21 activiteiten beginnen we enthousiast aan de werkweek. Om het ontspannen weekendgevoel niet te verliezen, bieden wij jullie drie tips. Zo kan je morgen een sessie veerkracht verhogende yoga bijwonen, bijleren over de rol van stress op je draagkracht of jezelf een doe-het-zelf massage voor meer energie geven. Op zoek naar nog meer inspiratie? Neem dan zeker een kijkje in onze activiteiten-agenda en op onze veertochten-kaart!

 

Contacteer ons

Veertochten-topdag!


6 oktober 2018

Nu zondag staan er in Vlaanderen heel wat georganiseerde veertochten op de planning. 6 stuks om precies te zijn! ‘Een georganiseerde veertocht, wat is dat?!’ hoor ik je afvragen. Dit zijn tochten waarbij je op een vooraf vastgelegde locatie en tijdstip samen met anderen op tocht gaat om je batterijen weer helemaal op te laden en je veerkracht een boost te geven. Overtuigd? Neem dan zeker een kijkje op onze veertochten-kaart om te zien waar deze tochten doorgaan. Toch liever iets anders? Dan kan je terecht in onze activiteiten-agenda.

Contacteer ons

Mis ons uitgebreid weekendaanbod niet!


5 oktober 2018

Dit weekend kan je opnieuw deelnemen aan heel wat activiteiten en veertochten in het kader van de werelddag geestelijke gezondheid. Naar goede gewoonte geven wij jullie enkele tips. Zaterdag kan je onder meer meehelpen het taboe rond geestelijke gezondheid te doorbreken of naar de Open geest-theatervoorstelling gaan. Op zondag leer je dan weer neen zeggen of connectie maken met je innerlijke, wijze clown. Of waarom ga je dit weekend niet eens naar één van onze talrijke veertochten of met je kind(eren) naar de voorstelling INUK? Bijkomende informatie en meer vind je op onze website www.samenveerkrachtig.be

Contacteer ons

Waarom ga je niet eens op veertocht?!


4 oktober 2018

Het weekend staat voor de deur en vanaf morgen beloofd het prachtig nazomerweer te worden. De ideale moment dus om op veertocht te gaan, alleen of, nog fijner, samen met anderen. Neem zeker ons veertochtenboekje mee. Hierin vind je heel wat inspiratie en tips om je veerkracht een boost te geven. Leuke routes vind je op onze veertochten-kaart. Toch liever een andere activiteit? Bekijk dan zeker de 21 activiteiten die morgen doorgaan.

Contacteer ons

Tips van de dag


3 oktober 2018

Dag 4 van onze tiendaagse rond de werelddag geestelijke gezondheid komt er aan, met 33 activiteiten en 2 veertochten op de planning. Opnieuw geven we enkele ‘tips van de dag’ om in jullie agenda te zetten. Zo krijg je morgen geluktips op grootmoederswijze, leer je piekergedachten loslaten en ontdek je de kracht van luisteren. Doe je liever iets actiever, dan kan je mee-veertochten in Zoersel of Tienen. Op zoek naar nog meer inspiratie? Neem dan zeker een kijkje in onze activiteiten-agenda en op onze veertochten-kaart!

Contacteer ons

Wist je dat...?


2 oktober 2018

... Er morgen opnieuw heel wat te beleven valt in het kader van de werelddag geestelijke gezondheid? 34 activiteiten om precies te zijn! Zo kunnen jongeren morgen hun veerkracht trainen op Geestig Gent, kan je al dansend een portie gelukshormonen opdoen op GGedanst of tips verzamelen over hoe partnerrelaties jouw veerkracht kunnen ondersteunen. Op zoek naar nog meer inspiratie? Neem dan zeker een kijkje in onze activiteiten-agenda.

Contacteer ons

Start 10-daagse werelddag geestelijke gezondheid


1 oktober 2018

Vandaag is de 10-daagse in het kader van de werelddag geestelijke gezondheid gestart. Nog 254 acties (lezingen, workshops, films, theater, opendeurdagen) staan op de planning. Voor elk wat wils dus. Daarnaast zijn er meer dan 40 veertochten. Neem dus zeker eens een kijkje in onze activiteiten-agenda en op onze veertochten-kaart!

Contacteer ons

Ga je mee op onze grote veertocht?!


24 september 2018

Help ons Vlaanderen SAMEN VEERKRACHTIG te maken en ga mee op onze grote veertocht in Mechelen! Is onze mentale gezondheid voor jou ook zo belangrijk? Vind je het net zoals ons van belang om Vlaanderen nog (samen) veerkrachtiger te maken? Of ben je nieuwsgierig om de resultaten van onze grote enquête over sociale verbondenheid in Vlaanderen in primeur te weten te komen? Dan nodigen we jou graag uit op onze grote veertocht op vrijdag 28 september 2018 in Mechelen!

Meer info:
- Op onze website
- Facebook: https://lnkd.in/dzR_Yav
- Uit in Vlaanderen: https://lnkd.in/dCYChXS

Sharing is caring. Deel dus gerust!

Contacteer ons

Onze Gids voor Veertochten is klaar!

 

31 juli 2018

Wandelen of fietsen versterkt onze veerkracht. Maar hoe organiseer je zo een veerkrachtige tocht of veertocht? Op welke manier krijg je de deelnemers met elkaar aan de praat? Hoe stippel je een mindful-wandeling uit? Waar vind je nog stiltegebieden en hoe kan een wandelcoach je helpen? In onze gloednieuwe Gids voor Veertochten lees je het ideale recept voor een geslaagde veertocht.

Contacteer ons

Natuurpunt steunt Samen Veerkrachtig!

 

5 juli 2018

Natuurpunt gaat mee de boodschap van Samen Veerkrachtig versterken. De organisatie promoot al jaren natuurwandelingen. Sinds 2015 zet Natuurpunt, de grootste natuurfamilie van Vlaanderen met meer dan 105.000 leden, het thema natuur en gezondheid op de kaart via jaarlijkse inspiratiedagen en verschillende voorbeeldprojecten. Ondertussen zijn er verschillende onderzoeksinitiatieven rond dit thema gestart, en springen andere organisaties en overheden mee op de kar. Vele Natuurpuntafdelingen (165 in totaal) hebben vaak al jarenlang mooie samenwerkingen met de zorgsector opgestart, en die vertalen de professionele medewerkers nu in een meer gestructureerde samenwerking. 

Lees meer over Natuurpunt

Breng jij Vlaanderen aan het wandelen?


11 juni 2018

Fit blijven, nieuwe plekken ontdekken, genieten van de natuur… Fervente stappers moeten we niet overtuigen van een deugddoende wandeling. Maar als het van ons afhangt, gaat Vlaanderen dit najaar massaal op stap tijdens de Werelddag Geestelijke Gezondheid. En jij kunt daarbij helpen! Vanaf dit jaar willen we wandelen promoten als een uitstekend alternatief om je hoofd leeg te maken, een prima gelegenheid ook om een goed gesprek te hebben met je partner, je vrienden of familie. Zodat je zorgen van de baan zijn en je er weer tegenaan kunt.

 

Heb jij één of meerdere leuke tochten uitgestippeld die je met ons wil delen? Geef ons dan een seintje en stuur je route meteen door. Alle tochten komen in aanmerking: lang of kort, in de stad of op het platteland, als het maar beweegt. Ook fietsroutes zijn welkom!

Contacteer ons

BOS+ doet mee


8 juni 2018

De Werelddag Geestelijke Gezondheid krijgt versterking! Natuurbeschermer BOS+  steunt onze acties en deelt zelfs enkele wandelingen met ons. BOS+ vindt dat bossen van cruciaal belang zijn voor iedereen: dieren, planten én mensen. Bossen zuiveren onze lucht, zetten ons aan tot bewegen en zijn de ideale plaats om het jachtige leven even te vergeten. BOS+ wil in eerste plaats bestaande bossen beschermen en het duurzaam beheer ervan promoten. Door bossen toegankelijk te maken, door speel- en stadsbossen aan te leggen, herbebossingsprojecten in de tropen, … Samen met overheden, burgers, grote en kleine middenveldorganisaties, scholen, partnerorganisaties uit de milieu- en ngo-sector, en de bedrijfswereld.

MEER OVER BOS+

Onze nieuwe website is klaar!


6 juni 2018

Oef! Je hebt er even op moeten wachten maar hier is ie dan: de nieuwe website van Samen Veerkrachtig. 
Kijk gerust even rond en klik er maar lekker op los: er is veel nieuws onder de zon.

Wist je al dat je tussen 1 en 10 oktober ook al wandelend je veerkracht kunt versterken? Neen? Check dan zeker onze veertochten. En breng ons later nog een bezoekje, want vanaf nu posten we regelmatig nieuws.